ABP : Watchbands and straps for all watches. Made to measure belts and small leather goods. New and pre-owned watches.

Svenska – ABP, ett unikt företag...

L’Atelier du Bracelet Parisien är en skinnhantverkare som även kan beskrivas som något av en tidsmaskin, ett zoo eller en resebyrå. Framför allt är vi ett hantverkarföretag (med varumärket « Entreprise du Patrimoine Vivant » vilket kan översättas med Företag för ett levande kulturarv)eftersom våra produkter tillverkas i vår butiksateljé enligt de mest stränga kvalitetskraven. Vi har ett gediget urval av skinn med varierande garvning i ett flertal färger, former och tjocklekar. Den unika kvaliteten på våra skinnprodukter utgör vårt varumärke och koncept.
Vi vill erbjuda våra kunder alla slags produkter relaterade till armbandsur och skinnprodukter; underhåll och reparation av nya och begagnade klockor, skinnarmband, bälten, plånböcker, väskor, pälsprodukter, m.m.


Svenska – ABP, ett unikt företag...

ABP – ett unikt företag
 

L’atelier du Bracelet Parisien är ett familjeföretag som existerar sedan två generationer tillbaka. Företagets grundare är en världskänd gestalt inom klockarmbandsproduktionen i och med att det var han som var med i utvecklandet och grundandet av klockarmbandsverkstaden Camille Fournet et Créations Jean-Claude Perrin, som tillverkar de lyxklockarmband som än idag säljs till tillverkarna av de mest prestigefyllda armbandsuren i Schweiz.
 

År 1966 gifter sig Jean-Claude Perrin med Régine Fournet, som är systerdotter till grundaren av märket Camille Fournet. Paret lämnar sin hemtrakt Champagne och flyttar till Paris för att börja arbeta i familjeföretaget. Jean-Claude blir företagets förvaltare. Så småningom lämnar paret familjeföretaget för att skapa sitt eget företag Création Jean-Claude Perrin. Detta företag säljs ett tjugotal år senare till en större grupp.
 

Efter sin erfarenhet som ledare i ett företag som tillverkar lyxprodukter på industriell nivå, bestämmer sig Jean-Claude för att återgå till att ägna sig åt sin passion, det vill säga tillverkandet av klockarmband för på hantverkarnivå. År 1997 skapar han sin butik på Rue Hyacinthe nummer 7 i Paris första distrikt. Det är en liten ateljé- butik på 50 m2 vars produktion uteslutande vänder sig till enskilda privatkunder. Privatkunder kan komma till ateljén för att skapa sitt eget klockarmband utgående från ett tiotal skinnslag i ett hundratal färger. Kunden kan till och med välja exakt var i skinnbiten hans armband ska skäras ut. Konceptet är nytt och unikt i världen och utgör en succé. Men hans tidigare erfarenhet inom industriell tillverkning gör att han inte låter sig falla för frestelsen att börja tillverka armbanden på industriell nivå. Han vet att ett sådant beslut skulle innebära att han återigen skulle bli tvungen att ägna sig åt administrativa ledaruppgifter, i stället för att ägna sig åt sin passion, att tillverka armband. Han kommer successivt att samarbeta med sin hustru Régine, sin son Yann, med sina båda svågrar Dominique och Pierre, samt med ett mindre hantverkarlag.


Svenska – ABP, ett unikt företag...

Några år senare flyttar denna affärsrörelse, som med sina 16 anställda än idag har behållit sin familjära karaktär, 150 meter längre bort till en större butikslokal vid 28, Place du MarcheSaint Honoré 75001 Paris. Förutom att du kan se hantverkarna i arbete, erbjuds här följande produkter och service:
 

- klockarmband ur baslagret à 100 euros och specialtillverkade klockarmband à 200 euros

- såväl nya som begagnade klockor
- gravering, putsning, reparationer och allmänt underhåll av ur
- skinnprodukter, t.ex. plånböcker, bälten och väskor ur baslagret eller specialbeställda

produkter
- diverse accessoarer
 

Men ABP’s verkliga mervärde ligger i dess möjlighet att skapa något unikt för varje kund. ABP tillverkar sina produkter i över femtio olika skinnslag: alligator-, pyton-, struts-, kalv-, anaconda-, nilabborr,- och galuchatskinn, för att nämna några exempel. ABP erbjuder skinnprodukter i ett hundratal olika färger och kvaliteter:
 

- Ett tiotal olika armbandsmodeller, allt från den mest klassiska modellen till de mera tekniskt krävande modellerna med infattningar enligt kundens exakta önskemål med millimeters precision.

- Ett tiotal olika tjocklekar.

- Ett trådurval i mer än 600 olika färger och tjocklekar samt lika många olika slag av stygn.
 

Spännen, band, bandstift, bandbredder, perforeringar i sportig stil, emblem, möjlighet att linda armbanden upp till tre varv runt handleden, låshål som kan placeras enligt kundens önskemål, allt detta bidrar till att just ditt ABP-armband är unikt.


Twitter
Facebook
Skype
Instagram


THE BOUTIQUE


56, Place du Marché Saint Honoré
75001 Paris

Phone :
+33 (0) 1 47 03 49 71


ASSISTANCE FOR ORDERS


Email : info@abpparis.com
OPENING HOURS


Tuesday - Saturday

10am-7pm

Visit our watchbands photo gallery.

Visit our belts & small leather goods photo gallery.

Visit our telephony & multimedia photo gallery.

Partnerships
Atelier du Bracelet Parisien

56, place du Marché Saint Honoré
75001 Paris

+33 1 47 03 49 71info@abpparis.com
--------


ABP Paris is a craft company with the French state label Company of Living Heritage.

On measure watchstraps, belts, leather goods, new and second-hand watches are the core part of our activity.