ABP : Watchbands and straps for all watches. Made to measure belts and small leather goods. New and pre-owned watches.

Dutch - ABP, een uniek bedrijf wereldwijd...

"Vakmanschap als het op leer aankomt, een tijdmachine, de dierentuin of het reisbureau" ,Atelier du Bracelet Parisien is een beetje van dit alles op hetzelfde moment. Bovenal zijn wij een ambachtelijke bedrijf (gecertificeerd Enterprise du Patrimoine Vivant : Bedrijf van het levend erfgoed) omdat onze producten geheel in onze Parijse atelier boetiek worden gerealiseerd. We bieden u een enorm scala aan leersoorten, manieren van looien, kleuren, vormen en diktes. Onze reputatie, onze belangstelling en zelfs onze reden van bestaan komt door ons zeldzame, unieke karakter in de wereld van leer vakmanschap .

Het is onze roeping om onze klanten alles aan te bieden met betrekking tot horlogebanden, en de horlogemaker’s winkel (revisies, reparaties, nieuwe horloges en tweedehands horloges), en enkele lederwaren (armbanden horloges, riemen, kleine lederwaren ambacht, tassen, riemen, huiden en meer).

ABP, een uniek bedrijf wereldwijd.


Dutch - ABP, een uniek bedrijf wereldwijd...
Atelier du Bracelet Parisien is in eerste instantie een team, een familie van twee generaties. Jean-Claude PERRIN, wereldberoemd in de wereld horloges, omdat hij heeft deelgenomen aan de ontwikkeling en het creëren de twee belangrijkste leveranciers van horloge banden in de industrie (dat de meeste van de prestigieuze merken van de winkel Zwitserse horlogemaker leveren vandaag): Camille Fournet en CREATIONS JEAN-CLAUDE PERRIN.
 
Jean-Claude Perrin trouwt in 1966 Regine FOURNET (nicht van de oprichter van Camille Fournet), en beide laten verlaten hun geboorteplaats, de Champagne regio om zich te vestigen in Parijs om zich aan te sluiten bij het familiebedrijf waar Jean-Claude de manager zal worden. Daarna verlaat het echtpaar CAMILLE FOURNET om hun eigen bedrijf CREATIONS JEAN-CLAUDE PERRIN op te richten, hetgeen twee decennia later aan een industriele groep verkocht werd.
 
Na ervaring in de industriële productie van luxe horlogebandjes op te hebben gedaan, besluit Jean-Claude Perrin om zich te wijden aan zijn passie, zelfgemaakte polshorloges. Hij richt zich dan, exclusief op de particulier door in 1997 op de 7 rue Saint Hyacinthe in het 1e arrondissement van Parijs, een klein atelier boutiek van 50 vierkante meter op te richten. Met een buitengewone concept. Uniek in de wereld: liefhebbers van over de winkel kunnen hun horlogeband zelf samen stellen met de keuze uit vijftig verschillende leersoorten en manieren van looien, honderden kleuren, en in het bijzonder de keuze voor de plaats in de huid welk wordt gebruikt om de horlogeband te realiseren.
 
Het concept is succesvol, maar uit ervaring, weigert Jean-Claude Perrin weer in de valkuil van industriële productie te vallen. Het management en administratie dat daarbij kwam kijken kwam de passie niet ten goede. Hij omringt zich succesvol met zijn vrouw Regine, met hun zoon Yann, zwager Dominique en een beperkt team van ambachtslieden.

Dutch - ABP, een uniek bedrijf wereldwijd...
Een paar jaar later verhuisthet kleine bedrijf (14 personen) 150 meter verder voor een grotere werkplaats boetiek (waar je de ambachtslieden kan zien werkenop 28 Place du Marche Saint Honore in het 1e arrondissement van Parijs en biedt u de volgende diensten:

- Horlogebanden op voorraad en op maat.
- Nieuwe en tweedehands horloges.
- Graveren, polijsten, reparaties en horloges revisies.
- Leer winkel (kleine werktuigen riemen, tassen) op voorraad of op maat.
- Diverse toebehoren.
 
Maar de echte toegevoegde waarde is de wereldunieke mogelijkheden voor unieke aanpassingen die ABP u biedt.

- Meer dan vijftig soorten dieren en materialen: alligatorpython, struisvogel, kalf, anacondanijlbaars en rog zijn slechts enkele voorbeelden.
- Honderden kleuren en afwerkingen.
- Tientallen soorten bandende meest klassieke tot de meest technische met inzetstukken, op de millimeter nauwkeurig gemaakt.
- Ongeveer 10 verschillende diktes mogelijk.
- Meer dan 600 kleuren, soorten en diktes van garen.
- Tip vormen, randen, gaten, Amerikaanse platen, polsbandendubbele en driedubbele tours, boren van op maat gemaakte gaten (ten opzichte van een rij gaten zoals het geval is in de industrie, die massa armbanden maaktzijn elementen van maatwerkdie ervoor zorgt dat uw ABP horlogebandje uniek in de wereld is.

Twitter
Facebook
Skype
Instagram


THE BOUTIQUE


56, Place du Marché Saint Honoré
75001 Paris

Phone :
+33 (0) 1 47 03 49 71


ASSISTANCE FOR ORDERS


Email : info@abpparis.com
OPENING HOURS


Tuesday - Saturday

10am-7pm

Visit our watchbands photo gallery.

Visit our belts & small leather goods photo gallery.

Visit our telephony & multimedia photo gallery.

Partnerships
Atelier du Bracelet Parisien

56, place du Marché Saint Honoré
75001 Paris

+33 1 47 03 49 71info@abpparis.com
--------


ABP Paris is a craft company with the French state label Company of Living Heritage.

On measure watchstraps, belts, leather goods, new and second-hand watches are the core part of our activity.